DOSSIER
DOSSIER
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
A.
B.
C.
D.
E.
Een initatief van
Mogelijk gemaakt door
Dossier
1. Kunstenaar
In dit dossier vind je onder meer een tekst van de kunstenaar die de bal voor deze Atlas aan het rollen bracht: Kadir van Lohuizen, die kunst maakt die - in de woorden van Lippard- de planeet kan redden.
Lees meer
Dossier
2. Tentoonstelling
In dit dossier vind je inspiratie in het interview met Margrit Reuss, curator van de tentoonstelling Plastic Crush in het Museum van Wereldculturen. Het museum doet bij deze tentoonstelling - in samenwerking met Studio Harm Rensink en designstudio KODE21- een grondige en serieuze poging tot het samenstellen van een expositie die zo min mogelijk afval voortbrengt en met duurzame, milieuvriendelijke en gerecyclede materialen nieuwe en op maat gemaakte onderdelen creëert die op hun beurt weer geschikt zijn voor hergebruik. Ook lichten we onze eigen zoektocht naar een duurzame reizende tentoonstelling door middel van een hackathon toe en delen we initiatieven op het gebied van circulaire tentoonstellingsbouw, voorbeelden van digitale tentoonstellingen én artikelen over de impact van dataopslag en datacenters.
Lees meer
Dossier
3. Bezoeker
In dit dossier vind je een aantal voorbeelden van manieren om gedragsverandering bij de bezoeker te bewerkstelligen. Je hoort hoe NEMO in de tentoonstelling Energy Junkies bezoekers de keuze geeft in welke mate zij geconfronteerd willen worden met de klimaatconsequenties van hun keuzes, meer informatie CultuurFerry die bezoekers eco-neutraal naar diverse culturele bestemmingen brengt en we delen naar bronnen over gedragsbeïnvloeding en -verandering.
Lees meer
Dossier
4. Gebouw
In dit dossier lees je er meer over: je hoort hoe het Rijksmuseum overgaat naar een aardgasvrij museum, leest over hoe je de verborgen impact in jouw organisatie kunt toetsen en uiteraard zijn er verschillende links naar informatie over BREEAM-certificering en het Green Key keurmerk.
Lees meer